Rendkívüli települési támogatás óvodai nevelési és iskoláztatási célra 2019. évben

Print Friendly, PDF & Email

Rendkívüli települési támogatás óvodai nevelési és iskoláztatási célra 2019. évben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. májusi soros ülésén alkotta meg új, a települési támogatások rendszeréről és a szociális ellátásokról szóló 8/2018. (V. 31.) önkormányzati rendeletét.

A rendeletben foglaltak értelmében rendkívüli települési támogatás nevelési-oktatási célra annak a szülőnek állapítható meg, aki gyermekével Ruzsa községben állandó lakóhellyel rendelkezik és gyermeke tárgyév augusztus 31. napjáig a 3. életévét betölti, tárgyévben 19. életévét még nem tölti be és nevelési oktatási intézményben jogviszonya van – az intézmény nevét a kérelem nyomtatványon fel kell tüntetni.

E támogatási jogcímen gyermekenként 10.000,-Ft állapítható meg, évente maximum egy alkalommal. E támogatási jogcímre vonatkozó kérelem az idei évben – a felújítási munkálatokra tekintettel – 2019. augusztus 15. napjától  2019. szeptember 15. napjáig nyújtható be.

A gyermek 16. életévének betöltésétől a kérelem mellékleteként iskolalátogatási igazolással kell alátámasztani, hogy a gyermek nappali rendszerű oktatási intézményben folytat tanulmányokat.

A vonatkozó kérelem a www.ruzsa.hu honlapról letölthető, valamint igényelhető a polgármesteri hivatal 4. számú irodájában.

Fődi Anita jegyző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.