Tájékoztató ingatlantulajdonosok részére a villamos hálózatok körüli gallyazásról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ingatlanjukon található villamos hálózat folyamatos és biztonságos működéséhez a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény (VET) és a 2/2013 (I.22.) NGM rendelet a villamos vezetékek biztonsági övezetére vonatkozóan speciális tiltó és korlátozó rendelkezéseket tartalmaz. Ilyen korlátozás, hogy a villamos vezetékek biztonsági övezetét sértő növényeket gallyazni kell, vagy szükség esetén ki kell vágni. Ez elsősorban azon ingatlan tulajdonosának a kötelezettsége, amelyen a biztonsági övezetet sértő növények találhatók.
Ezen munkák elvégzésére vegyék figyelembe a Nemzeti Közművek Áramhálózati Kft. gallyazásról kiadott és felhívásunkkal együtt megjelenített tájékoztatóit is.

Amennyiben a tulajdonos ezen a kötelezettségének nem tesz eleget, az életveszély mielőbbi megszüntetése, valamint a hálózat üzembiztonsága érdekében azt az NKM Áramhálózati Kft. – a jogszabályok rendelkezéseinek eleget téve és törvényi felhatalmazás alapján – az általa megbízott szakemberekkel
2019. november hónaptól elvégezteti! Kérjük, fentiek miatt a munkavégzés során szíves együttműködésüket!

Tájékoztató ingatlantulajdosok részére NKM gallyazás

NKM Áramhálózati Kft. megbízásából Presidente Okisz Kft.

Vélemény, hozzászólás?