KÖZLEMÉNY – KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK, KERESKEDELMI EGYSÉGEK LÁTOGATÁSA

Print Friendly, PDF & Email

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Kereskedők!

A  46/2020. Korm. rendeletben foglaltak alapján 2020. március 17. napjától kérem az alábbiak betartását:

– A vendéglátó üzletben 15:00 óra után 6:00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni, kivéve, ha az ott tartózkodás az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamra korlátozódik.

– A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011.(III.8.) Korm. rendelet szerinti rendszeres zenés, táncos rendezvények helyszínén tartózkodni tilos.

– Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodni tilos. Nem minősül rendezvénynek a vallási közösség szertartása, a polgári házasságkötés és a temetés. Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között tartható meg.

– Az ott tartózkodás létszámától függetlenül, az ott foglalkoztatottak kivételével tilos a látogatása – az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott eseménynek, függetlenül annak nyilvánosságától (színház, tánc-, zeneművészet), – a mozinak, – a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben meghatározott közgyűjteménynek, közművelődési intézménynek, közösségi színtérnek.

– Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt kivételével az üzletekben 15:00 óra után 6:00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

A fentiek betartását a rendőrség ellenőrzi.

Kérem a helyi lakosságot és a kereskedőket az intézkedések betartására! Megértésüket köszönöm!

Sánta Gizella polgármester