KÖZLEMÉNY – HÁZIORVOSI-, SZAKORVOSI RENDELÉSEK, KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELETI ELLÁTÁS VÁLTOZÁSA

Print Friendly, PDF & Email

HÁZIORVOSI ELLÁTÁS

 A kialakult veszélyhelyzetre és az ahhoz kapcsolódó kormányzati intézkedésekre tekintettel ezúton is Kérjük Betegeinket, hogy rendelési időben elsődlegesen telefonon és ne személyesen keressék fel a Rendelőt.

Tekintettel arra, hogy az alkalmazandó eljárásrend folyamatosan változik, a fennálló problémától függően rendelési időben telefonon érdeklődjenek, egyeztessenek!

Lehetőség van a gyógyszerek felíratására telefonon rendelési időben, rendelési időn kívül pedig a kihelyezett postaládába történő leadással – ez esetben a következő rendelési időszakban a vények elektronikus úton kiállításra kerülnek (E-Recept), melyet követően azt Ön, vagy Hozzátartozója, Ismerőse is kiválthatja a gyógyszertárban TAJ szám igazolásával.

Háziorvosi elérhetőségek: 

I. számú háziorvosi körzet: Háziorvos: Dr. Czakó Emőke Tel.: 62/285-133/17 mellék, 06/30/318-9512; Rendelési idő: Hétfő, Szerda, Péntek: 8.00 – 12.00 Kedd, Csütörtök: 12.00 – 16.00

II. háziorvosi körzet: Háziorvos: Dr. Hézsai Klára Tel.: 62/285-133 vagy 06/30/483-2054; Rendelési idő: Hétfő-Péntek 08:00- 12:00-ig

Gyermekorvosi körzet: Gyermekorvos: Dr. Balogh Piroska Tel.: 62/285-133 vagy 06/30/567-7719; Rendelési idő: Hétfő-Péntek 10:00 – 14:00-ig

Sánta Gizella polgármester

Kedves Paciensek!
Az EMMI rendelet alapján az érvényben lévő veszélyhelyzet megszűnéséig el kell halasztani minden sürgős , azonnali ellátást nem igénylő beavatkozást.
Sürgős szükség: az egészségügyi állapotban bekövetkező olyan változás, ami következtében azonnali egészségügyi ellátás hiányában a beteg közvetlen életveszélybe kerül, ill. súlyos vagy maradandó egészség károsodást szenved.
Egyéb új rendelkezésig:
Szerdánként telefonon 8-10 óráig jelezhetik, ha csak Reumatológus által kiírható gyógyszer receptre szükség van, emiatt nem kell bejönni, az EESZTR –be feltöltjük a recepteket, és a beteg a patikában kiválthatja. A korábban csontritkulás és egyéb gyógyszerre kiadott szakorvosi javaslatok meghosszabbításra kerültek. Önmagában keresőképtelenség miatt sem kell jönni, ha az állapot nem indokolja. Fizioterápiát sem tudunk most kiírni.
Amennyiben leleteket hoznának, kontrollra vannak visszarendelve, állapotuk stabil, vagy javuló, ezeket célszerű a járványügyi vészhelyzet megszűnése után elhozni, stabil gondozott betegek is ezután kérhetnek új időpontot.
Elsősorban telefonon jelentkezzenek a megjelölt időpontban új panaszokkal, leletekkel kapcsolatban!
A rendelet célja a személyes találkozások számának csökkentése, hogy minél kevesebben kapják el a vírus fertőzést. Kívánok mindenkinek jó egészséget, vigyázzanak magukra és másokra is!
Dr. Rácz Gabriella

A Ruzsai Központi Orvosi Ügyeleten a betegellátással kapcsolatos változtatások a koronavírus betegség (COVID-19) kizárásának, terjedésének megelőzése érdekében.

Ruzsai Központi Orvosi Ügyelet 6786 Ruzsa, Rózsa utca 2/B. Tel: 06/62 285-076

 A betegeink és saját érdekünkben csakis azon betegek egészségügyi ellátására kerül sor, akik életveszélyes vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében veszik igénybe az orvosi ügyeletet.

További fontos információk letölthetők itt a Ruzsa-Központi-Orvosi-Ügyelet működésével kapcsolatban!

Ha további kérdés merül fel a koronavírussal kapcsolatban, akkor ezen telefonszámon, email címen, honlapon tájékozódhat: