TÁJÉKOZTATÁS – mezőgazdasági összeírás

Tisztelt Lakosság!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) teljes körű mezőgazdasági összeírást hajt végre „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel 2020. szeptember 19. és november 22. között.

A felvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére, amelyhez az adatszolgáltatók nagyban hozzájárulnak részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással.

A válaszadás minden, az adatfelvételre kijelölt gazdálkodó szervezet vagy személy számára kötelező.

A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.

Az online önkitöltési lehetőséget biztosító első szakasz lezárultával összeírók fogják személyesen felkeresni – az internetes válaszadással nem élt – címeket 2020. szeptember 19. és november 22. között, akik a KSH által kiállított igazolvánnyal lesznek ellátva. Az összeírói igazolvány személyi igazolvánnyal együtt érvényes, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni.  Az összeírók konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, adatszolgáltatóink és munkatársaink egészségének védelmét szem előtt tartva az összeírók felkészítették a követendő magatartásra, maszkkal és kézfertőtlenítővel látják el őket.

A KSH a felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használja fel, azokat más szervek, személyek részére nem adja ki, az eredményeket összesítve közli a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

A felvétellel kapcsolatosan kérdés esetén hívható ingyenes zöldszám 80/200–766 (2-es gomb, majd 2374-es OSAP-szám megadása szükséges), amelyen készséggel adnak tájékoztatást a KSH munkatársai.