BELTERÜLETI AVAR- ÉS KERTI HULLADÉK ÉGETÉSE

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII.5.) BM rendelet értelmében tilos belterületen szabadtéri égetést végezni, kivéve, ha azt más jogszabály – így különösen önkormányzati rendelet – megengedi.

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete – tekintettel arra, hogy településünkön igen elterjedt az avar- és kerti hulladék égetése – megalkotta önkormányzati rendeletét az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó helyi szabályokról, melynek értelmében a BELTERÜLETI ÉGETÉSRE KIJELÖLT IDŐSZAKOK:

TAVASSZAL: MÁRCIUS 1. – MÁJUS 31.

ŐSSZEL: OKTÓBER 1. – NOVEMBER 30.

Szerdai napokon 14-19 óráig, szombati napokon 8-12 óráig végezhető nyílttéri égetés (avar és kerti hulladék) az Önkormányzat rendeletében, az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban, valamint a vonatkozó jogszabályi előírásokban foglaltak megtartásával.

Fent megjelölt időszakon kívül belterületi égetés NEM végezhető, ellenkező esetben a tűzvédelmi hatóság (illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség) ellenőrzést végez(het) és meg kell indítania a tűzvédelmi hatósági eljárást, mely tűzvédelmi, vagy helyszíni bírság kiszabását vonja maga után.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot a fentiekben foglaltak betartására!

Fődi Anita – jegyző

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?